esti tu, afacerea ta!

Iți amintești cât ai căutat până ai găsit numele potrivit pentru afacerea ta?

Identitatea firmei tale este insăși cartea ta de vizită în relația cu clientii și partenerii tăi, care o percep atât ca o promisiune a calității cât și ca o garanție că meriți încrederea lor.

Denumirea comercială (denumirea de marcă) sub care ne oferim pe piață produsele și serviciile este, de cele mai multe ori, rezultatul unor căutari personale și a multor ședințe de „brainstorming”. De aceea, este important să știi că singura formă legală prin care poți avea exclusivitatea asupra identității afacerii tale, respectiv numele sub care te prezinți clienților tăi si care te ajută să te diferențiezi de concurență, este obținerea certificatului de  MARCA ÎNREGISTRATĂ la nivel national, comunitar sau international.

Percepții și realități cu privire la protecția de marcă

Există numeroase situații în care managerii români investesc sume importante în promovarea și consolidarea afacerii lor, fără a lua în calcul posibilitatea de a pierde totul, din simplul motiv că nu au obținut la timp certificatul de marcă înregistrată, documentul juridic care să le asigure exclusivitatea asupra folosinței.

La această situație contribuie și confuzia majoră ce se realizează adesea între numele comercial – acordat de către O.N.R.C. la înregistrarea firmei –  și marca înregistrată  ® – obținută prin parcurgerea demersurilor legale în fața O.S.I.M.

Așa cum se menționează în documentul emis de către Registrul Oficiului Comerțului la inființarea firmei, denumirea rezervata „nu este constitutivă de drepturi în sensul legii 84/1998”  iar în cazul unui conflict drepturile de marca vor prevala. Un argument suplimentar în acest sens îl constituie și existenta celor 3 mărci in vigoare, înregistrate de către O.N.R.C. în anii 2003, 2013 si 2014. Alege protectia de marca pentru afacerea ta!

Înregistrare marcă internațională

Înregistrare marcă europeană

Înregistrare marcă națională

Avantajele mărcii inregistrate sunt:

Exclusivitate în utilizare

∨ Activ patrimonial

∨ Temei legal pentru titlu executoriu

∨ Investiții securizate

∨ Plus credibilitate pe piață

∨ Potential de extindere (francizare, licentiere, etc)

∨ Recunoastere si apreciere

Neînregistrata marca rămâne doar un nume ce poate fi revendicat de oricine dorește acest lucru. Însa odată înregistrata ea protejează numele afacerii, numele de website, imaginea firmei, investitiile in promovare si dezvoltare pe termen lung.

Solicită o întâlnire pentru a afla mai multe detalii