Search

Creația ta este și responsabilitatea ta!

Suntem inconjurați de aplicații practice a ceea ce numim desene sau modele industriale. Începând cu obiectele uzuale (scaune, mese, scari, bijuterii,  jucării, port-bebe, etc.) și până la cele mai originale ornamente sau modele de rochii un lucru este cert: toate sunt create de mâna omului și au, de cele mai multe ori, amprenta inovației și personalității creatorului.

Succesul comercial este în stânsa legătură cu importanța pe care companiile o acordă capitalului lor intelectual, alcătuit și din proprietatea asupra desenelor sau modelelor industriale pe care le folosesc.  Conform unui studiu al Oficiului Uniunii Europene EUIPO, rata de dezvoltare a companiilor care recunosc importanța desenelor sau modelelor industriale este cu 22 % mai mare decât cea a celor care le ignoră.

Așadar, un desen sau model industrial reușit este esențial pentru succesul afacerii tale și din acest motiv este foarte important ca tu sa obții protecția binemeritată.

Prezentare si elemente de diferențiere

Desenul industrial reprezintă un ansamblu de linii şi culori cu efect decorativ nou ce imprimă unui obiect un caracter specific, iar modelul industrial este forma concretă prin care se conferă unui produs industrial o fizionomie distinctă, proprie. Deosebirea dintre cele două creaţii vizează numărul dimensiunilor în spaţiu: desenul este o reprezentare grafică plană – în două dimensiuni – iar modelul este o reprezentare în spaţiu – tridimensională.

Din punct de vedere estetic, forma şi designul unui obiect de utilitate au ca obiectiv înfrumuseţarea produsului în sine și implicit creşterea vânzărilor.

Un desen sau model industrial constituie o modalitate practică de definire și protejare a inovației tale, fiind un bun al societăţii care poate fi comercializat sau utilizat ca și garanție, valorificat prin licenta sau cesiune.

Ce desen sau model poate fi inregistrat?

Desen etichetă

Model farfurie

Model scaun

Avantajele înregistrării modelelor/desenelor industriale:

  • Exclusivitate în utilizare
  • Activ patrimonial
  • Temei legal pentru titlu executoriu
  • Investiții securizate
  • Plus credibilitate pe piață
  • Potențial de extindere (francizare, licentțiere, etc)
  • Recunoaștere și apreciere

Solicită o cercetare documentară de disponibilitate