Search

Marca înregistrată ești tu, afacerea ta!

Îți amintești cât ai căutat până ai găsit numele cel mai potrivit pentru afacerea ta?

Identitatea firmei tale este insăși cartea ta de vizită în relația cu clientii și partenerii tăi, care o percep atât ca o promisiune a calității cât și ca o garanție că meriți încrederea lor.

Denumirea comercială (marca) sub care ne oferim pe piață produsele și serviciile este rezultatul unor căutări personale și a multor ședințe de „brainstorming”. De aceea, este important să știi că singura formă legală prin care poți avea exclusivitatea asupra identității afacerii tale, respectiv numele sub care te prezinți clienților tăi si care te ajută să te diferențiezi de concurență, este obținerea certificatului de  MARCA ÎNREGISTRATĂ la nivel national, comunitar sau international.

Percepții și realități cu privire la protecția de marcă

La această situație contribuie și confuzia majoră ce se realizează adesea între numele comercial – acordat de către O.N.R.C. la înregistrarea firmei –  și marca înregistrată  ® – obținută prin parcurgerea demersurilor legale în fața O.S.I.M.

Există numeroase situații în care managerii români investesc sume importante în promovarea și consolidarea afacerii lor, fără a lua în calcul posibilitatea de a pierde totul, din simplul motiv că nu au obținut la timp certificatul de marcă înregistrată, documentul juridic care să le asigure exclusivitatea asupra folosinței.

Așa cum se menționează în documentul emis de către Registrul Oficiului Comerțului la inființarea firmei, „denumirea rezervată nu este constitutivă de drepturi în sensul legii 84/1998,  iar în cazul unui conflict drepturile de marcă vor prevala”. Un argument suplimentar în acest sens îl constituie și existenta celor 3 mărci in vigoare, înregistrate de către O.N.R.C. în anii 2003, 2013 si 2014.

Alege protecția de marcă pentru afacerea ta!

Înregistrare marcă națională

Înregistrare marcă europeană

Înregistrare marcă internațională

Avantajele mărcii inregistrate:

  • Exclusivitate în utilizare
  • Activ patrimonial
  • Temei legal pentru titlu executoriu
  • Investiții securizate
  • Plus credibilitate pe piață
  • Potențial de extindere (francizare, licențiere, etc)
  • Recunoaștere și apreciere
 devimark

 

Neînregistrată marca rămâne doar un nume ce poate fi revendicat de oricine dorește acest lucru. Însă, odată înregistrată ea îți protejează numele afacerii, numele de website, imaginea firmei, investițiile în promovare și dezvoltare pe termen lung.

Află dacă marca ta poate fi înregistrată