02 mart.

By: admin

Încă nu te-ai hotărât dacă să-ți protejezi marca afacerii tale, acel semn distinctiv care te identifică în relația cu toți partenerii de afaceri?

 Iată 7 motive pentru care înregistrarea mărcii tale este mai mult decat o necesitate: o decizie strategica de securizare a afacerii la un nivel superior:

#1 – Marca TA, IDENTITATEA TA

Clientii iti deosebesc produsele sau serviciile de cele ale concurenților tăi prin intermediul numelui care te reprezintă. Denumirea ta comerciala (MARCA) are rol de diferentiere iar existenta pe piata a unor marci similar pot induce în eroare pe clientul tău.
Odată inregistrată și monitorizată, marca ta beneficiază de protecție legală în cazul în care pe piață de profil apare o altă marca identică/similară.

#2 – Marca TA, DISTINCTIVITATEA TA

Într-o multitudine de identități vizuale, marca ta vorbește despre tine, despre cum îți conduci afacerea, despre cum ți-o structurezi și, mai ales, despre calitatea produselor /serviciilor pe care le oferi clienților tăi. Practic, marca ta înglobează toate motivele pentru care clienții tăi decid să cumpere de la tine.

#3 – Marca TA, ANGAJAMENTUL TĂU

Bunele tale practice în afaceri, onestitatea cu care onorezi fiecare partener de afaceri cu care colaborezi, sacrificiile pe care uneori le faci doar pentru a-ți păstra cuvântul dat, timpul, energia și banii investiți în obținrea unei bune reputații, toate acestea le conține marca ta.

Protejându-ți marca, îi protejezi indirect și pe clienții tăi! Ei vor avea certitudinea ca imaginea ta contează și astfel va creste gradul de incredere.

#4 – Marca TA, SIGURANȚA TA

Înregistrarea mărcii tale este o dovadă incontestabilă a originalității și implicit a provenienței produselor/serviciilor pe care le oferi.
Prin obtinerea certificatului de marcă înregistrată, iti pui la adapost afacerea și te poti apara dacă te confrunți cu contrafacerea produselor tale de terti sau cu actiuni de concurenta neloiala, situații ce pot aduce prejudicii numelui pe care ți l-ai construit în ani, prin muncă susținută.
Certificatul marcii poate fi, la nevoie, fundamentul legal pentru a obtine un titlu executoriu!

#5 – Marca TA, PROPRIETATEA TA

O marcă înregistrată este un capital ce poate fi folosit continuu de către titularul său, poate fi evaluată ca activ corporal al firmei devenind parte integrantă din patrimonial societății. Valoarea mărcii tale crește concomitent cu calitatea serviciilor și cu rezultatele economice generate sub acest semn distinctiv.

Selectând clasele NISA potrivite la înregistrarea mărcii tale, practice îți pui la adăpost tot acest capital intelectual! Marca înregistrată iti ofera noi oportunități de valorificare (licență, francizare)

#6 – Marca TA, STRATEGIA TA

Marca ta este principalul instrument stategic cu care operezi în campaniile tale de marketing/publicitate. Totodată, marca înregistrată îi conferătitularului său o promovare mai rapidă, constant si eficientă. Marca ta înregistrată este instrumentul tău de jure corect concurențial în piața în care operezi.

Practic marca ta acumulează + Valoare cu fiecare noua strategie de marketing pusă în aplicare și cu fiercare acțiune publicitară întreprinsă, fiind depozitara tuturor resurselor imobilizate/ investitite!

#7– Marca TA, MONOPOLUL TĂU

Înregistrarea mărcii tale îți conferă un drept total de monopol asupra acesteia, tu fiind cel care are dreptul exclusiv de folosire a mărcii înregistrate pe domeniile de activitate revendicate. Acest drept exclusiv este asigurat și apărat prin lege și reprezintă însăși esența mărcii – exclusivitatea.

Având marca înregistrată, poți interzice terților folosirea neautorizata în piață de semen identice sau similare cu marca ta!

Cătălina Lungu – asistent IP

Lasă un răspuns