02 mart.

By: admin

”Vreau sa inregistrez o denumire de marca si un logo. Care este PROCEDURA, DURATA si COSTUL?” Sunt intrebari pe care le primim adesea si la care am realizat acest mic ghid care sa te ajute in luarea unei decizii cat mai convenabile afacerii tale.

I ….. Primul pas in reprezinta VERIFICAREA disponibilitatii la inregistrare a marcii tale. Cercetarea documentara incompleta iti poate aduce surprize neplacute ulterior. Prin verificarea la nivel national, comunitar si international vei putea avea o radiografie clara a riscurilor. Apoi te poti apuca sa lucrezi la logo.

II …. INTOCMIREA / DEPUNEREA dosarului de inregistrare la OSIM. Poti face acest lucru direct insa avand in vedere faptul ca procedurile de inregistrare vor dura aproximativ 5-7 luni este de recomandat sa gasesti un Consilier SPECIALIZAT OSIM care sa gestioneze integral procesul, iar tu sa construiesti la afacerea ta.

III …. este bine sa stii ca TAXELE OSIM sunt nepurtatoare de TVA si se achita in transe (pentru fiecare etapa procesuala in parte)

IV …. exista anumite TERMENE  pe care trebuie sa le respecti in relatia cu OSIM (raspunsuri la solicitarile examinatorilor, depunerea de documente suplimentare, plata taxelor, Puncte de vedere, etc). ATENTIE : Nerespectarea lor poate conduce la respingerea dosarului!

V …. IMPORTANT : Cand alegi competenta unui Consilier in Proprietate Industriala, verifica ca acesta sa aiba drept de practica (http://patent-chamber.ro/agentii-p-i/). Centrele Regionale OSIM au doar drept de informare!

VI …. Fara plata certificatului de inregistrare, marca ta nu primeste numar de marca inregistrata.

VII …. CONSOLIDEAZA mereu ce construiesti. Odata inregistrata, marca ta are nevoie de tine in continuare, cu atat mai mult cu cat modificarile legislative in materie au transferat monitorizarea marcii in sarcina titularului ei.

Fie alegi un serviciu specializat, fie ca te ocupi tu de dosarul OSIM iti dorim sa ai parte de cat mai multe satisfactii din utilizarea autorizata a MARCII TALE INREGISTRATE!

Laura David – Senior Trade Mark Attorney

Lasă un răspuns